Стресът причинява сериозни здравословни проблеми. Не без основателна причина, в медицината се появяват термините „Доктор клоун“ и „смехотерапия“. Науката отдавна е доказала зависимостта на появата на болести от емоционалното състояние на човек. Какви са причините за стреса и как да го устоявате?

Стрес

СтресътНа френски стрес означава напрежение, и то напрежение на всички системи, най-вече на нервната система.

По време на стрес в тялото започва обща мобилизация. Мозъкът изпраща сигнал за тревога и изхвърля в кръвта хормони, които да приведат в действие всички органи и системи. Тези хормони на стреса (пр. адреналин) оказват стимулиращо действие върху имунитета, дишането се задълбочава, сърцето се активизира, ускорява се циркулацията на кръв. По този начин тялото е готово за защита. Но, когато стресът продължава дълго, защитните сили на организма се изтощават, органите и системите се износват. специалистите наричат този продължаващ дълго стрес – дистрес. Дистресът е една от причините за появата на сериозни заболявания.

Неотдавнашно проучване на американски учени по тази тема отново потвърди връзката между стреса и появата на сериозни заболявания. Заключенията им са изключително интересни и информативни за обикновените хора. Например, общото мнозинство от 5000 пациенти в една от клиниките в Масачузетс  посочва, че преди  тяхното заболяване се е случило някакво драматично събитие в техния живот – развод, загуба на жилище, пенсиониране, преместване, смърт на съпруг или съпруга и т.н. Значителна част от тестваните потвърдиха, че не могат да се справят с проблемите.

Страшен списък

Лекарите казват – такъв драматичен обрат в живота значително намалява имунната система. Дистресът намалява имунната система.  Такова човешко състояние води до хормонални промени в тялото. И това от своя страна води до такива сериозни здравословни проблеми като:

  • инсулт и инфаркт;
  • стомашна язва и язва на дванадесетопръстника;
  • хипертония;
  • хипотония;
  • пристъпи на сърцебиене и ангина пекторис;
  • импотентност,
  • бронхиална астма;
  • атеросклероза и много други

Всичко това се развива на фона на безсъние или сънливост, хронична умора, главоболия, замайване, загуба на памет, намалена концентрация, невроза и депресивни състояния. Пациентът губи здравословния си вид – нервната система се изчерпва, процесът на стареене се ускорява, състоянието на косата, кожата, ноктите и т.н. се влошава.

Стресът може да предизвика онкологични заболявания

От констатациите на американските изследователи следва, че стресът, който е станал хроничен, може да причини диабет тип 2. Но и това не е всичко. Експертите предполагат, че стресовото  състояние може да предизвика онкологични заболявания. А това вече е сензация, тъй като преди това учените не са направили подобни заключения, а медицината не дава никакви конкретни доказателства. Въпреки това учените от университета в Масачузетс настояват, че хората с депресивно настроение се разболяват по-често с рак.

Стресов хормон и Алцхаймер

Не по-малко интересно е това, че по-рано не  се е правило паралел и с болестта на Алцхаймер. Днес американските експерти са уверени, че стресът играе и тук негативна роля, способства за развитието на тази болест. Факт е, че гореспоменатите хормонални промени в организма, също са в резултат от увеличение на количеството на стресовите хормони (кортизол). Това, от своя страна, оказва въздействие в областта на мозъка, която страда от болестта на Алцхаймер. Проведени са проучвания върху мъже на възраст от 65 до 70 години.

Извеждането на стреса от тялото и дълбока клетъчна промяна с техниката Боуен

Стрес и Боуен терапияИзвеждането на стреса от тялото и дълбока клетъчна промяна с техниката Боуен е възможна, благодарение на невероятните способност на нашите тела да се самовъзстановяват, самолекуват, саморегенерират и т.н. с Боуен техниката, ние само събуждаме тези заспали или потиснати способности.

Боуен терапията е холистичен метод за отстраняване на причините, а не на симптомите на заболяванията и доказан, бърз и безболезнен метод за преодоляване на стрес, хронична умора и депресии. Симптомите сами изчезват, при елиминиране на причината.

Предлагам Ви да опитате един сеанс Боуен терапия и усетете, как тялото Ви започва да се самолекува още по време на сеанса. Усещанията са вътрешно спокойствие, отпускане на тялото, леки вибрации по мускулите, затопляне в проблемните зони и други.

Ако искате да подпомогнете тялото и да постигнете дългосрочни резултати, включете в седмичният си график, едно посещение при Боуен терапевт. Той ще ви помогне да подобрите функцията на нервната, лимфната, дихателната, ендокринната система, черния дроб, бъбреците, половите органи…

Запомнете: Много по-лесно е да предотвратиш заболяване, отколкото да го излекуваш!

Нужни са много по-малко усилия, време, енергия и средства.

Какво точно представлява Техниката Боуен и отговори на други въпроси, които често  задават хората можете да прочетете тук: често задавани въпроси
За подобряване функциите на тялото и постигане на цялостен баланс и хармония, в моята практика обръщам внимание на храненето, приема на течности и физическите занимания. Индивидуалният подход към всеки пациент дава невероятни резултати.

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ: Как Боуен терапията може да помогне във вашият конкретен случай и защо Боуен техниката е толкова успешна в лечението на много сложни състояния и редица заболявания? За да запазите час за терапия или за отговор на възникнали въпроси, обадете се на телефонни номера 0888 573 341 или 0877 301 170 или използвайте формата за запитвания от страницата ни с КОНТАКТИ

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept