Ишиас – какво е това?

Ишиасът е болка в долния край на кръста в резултат на възпаление на седалищния нерв. Болката започва в кръста – лумбалната част на гръбначния стълб, минава дълбоко в седалищния мускул, продължава в задната част на бедрото и преминава надолу под коляното чак до стъпалото. Седалищният нерв е най-големият нерв в тялото и започва с нервни корени в лумбалната част на гръбначния стълб и се разпростира в областта на хълбоците, като изпраща нервни окончания към долните крайници.

Ишиас – причини

Най-честата причина за ишиасна болка е наличието на лумбална дискова херния, която директно притиска нерви. Друга причина е сплескване на междупрешленовите дискове, което води до възпаление на нервите. Ишиас може да бъде причинен от възпаление на нерв от съседни кости, тумори, мускули, вътрешни кръвоизливи, инфекции, наранявания или възпаление на седалищния нерв при по време на бременност, но много хора са имали ишиас без видима причина т.е. без инцидент, падане или остеоартрит.

Ишиас – симптоми

Ишиасът обикновено засяга повече хората на възраст над 30 години и се проявява едностранно, но може да засегне и двете страни на тялото едновременно. Възниква чувство за парене, изтръпване, боцкане, мравучкане в долната част на гърба, болка в кръста, болка в крака, ходилото и пръстите. Ишиасът често се описва като остра болка или електрически-подобен шок в седалищния мускул.

Тежката форма на ишиас може да причини затруднения в ходенето, да го направи дори невъзможно. Понякога симптомите се усилват при покой, при ходене или движения в талията.

Диагностика и лечение

Диагностицирането на заболяването става чрез физически преглед от специалист. Той проследява симптомите, медицинската история, рентгенови снимки, компютърна томография или ядрено-магнитен резонанс или други изследвания и похвати.

Традиционната медицина препоръчва почивка, лекарства за облекчаване на състоянието, физическа терапия или хирургическа интервенция.

В Боуен-център Сливен, предлагаме малко по-различен подход като допълваща терапия. Препоръчваме и леко, умерено, без болка, движение чрез специален комплекс от упражнения – лечебна йога.

Техниката Боуен много успешно третира Ишиаса. Боуен терапията работи прекрасно за ишиасната болка и повечето клиенти реагират много бързо на лечението и усещат много по-малко болка в рамките на часове след сеанса, а за трайни резултати повечето клиенти се нуждаят само от две, три Боуен процедури. При дискова херния се използват сходни процедури и терапии.

Боуен терапията е холистичен метод за отстраняване на причините, а не на симптомите на заболяванията!

Симптомите сами изчезват, при елиминиране на причината. Доказан, бърз и безболезнен метод за отстраняване на болки в кръста, гърба, врата, мускулите и ставите. За преодоляване на стрес, хронична умора и депресии и други.

Запомнете: Много по-лесно е да предотвратиш заболяване, отколкото да го излекуваш! Нужни са много по-малко усилия, време, енергия и средства.

 Какво точно представлява Техниката Боуен и отговори на други въпроси, които често  задават хората можете да прочетете тук: често задавани въпроси
За подобряване функциите на тялото и постигане на цялостен баланс и хармония, в моята практика обръщам внимание на храненето, приема на течности и физическите занимания. Индивидуалният подход към всеки пациент дава невероятни резултати.

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ: Как Боуен терапията може да помогне във вашият конкретен случай и защо Боуен техниката е толкова успешна в лечението на много сложни състояния и редица заболявания? За да запазите час за терапия или за отговор на възникнали въпроси, обадете се на телефонни номера 0888 573 341 или 0877 301 170 или използвайте формата за запитвания от страницата ни с КОНТАКТИ

Павлина Михалева Мастър Боуен терапевт