Имате болки в гърба, болки в ставите, главоболие, хронична умора – прочетете до край!

Ябълковият оцет притежава мощни здравословни качества!

Той може да се нарече чудодейно средство за профилактика и възстановяване на здравето.

Какво имам предвид?
Ябълковият оцет, натуралният ябълков оцет, е познат на света от хилядолетия. Препоръчван е от Хипократ, прилаган е от Юлий Цезар, Христофор Колумб. През Средновековието е продаван по улиците на Париж като дезодорант за тялото. Гърците и римляните са го използвали като консервант и лечебно средство, като дезинфектант и за бързо зарастване на рани. В Япония самураите са го пиели за здраве и сила. Използван е като средство за пречистване на организма и за отстраняване на бактерии, микроби, лоши миризми, като почистващо средство.

Сигурно си спомняте с носталгия прекрасният аромат в дома на баба, която е излъскала до блясък прозорците на стъклата с малко ябълков оцет..

Натуралният, недестилиран, органичен ябълков оцет се приготвя от пресни, нарязани ябълки, които се оставят да ферментират в дъбови бъчви. Дървото от бъчвите подпомага естествената ферментация. Натуралният ябълков оцет има прекрасен, наситен кафеникав цвят, а на светлина в него се виждат как плуват „паяжинки”.  Когато отлежи оцетът има утайка от „паяжинките”. Изглежда леко мътен. Когато помиришете такъв оцет, усещате остра миризма и леко щипане в ноздрите, парене в очите. Това са усещанията от перфектният продукт!

Защо го няма по магазините? Защото не е атрактивен, не е красив, не е бистър, не е лъскав, не отговаря на привикналият на блясък поглед на потребителя. По магазините се продава това, което се търси. Нали?

Защо да потърсим натурален ябълков оцет?

Чували ли сте тази поговорка: „Една ябълка на ден, държи доктора далеч от мен”?

Ябълките са богат източник на калий, който за меките тъкани е това, което е калцият за костите. Калият попада в запушените и втвърдени артерии и изчиства отлаганията. Калият е минералът на младостта, той държи артериите меки, гъвкави и еластични. Когато артериите са силно запушени от холестерол се влошава паметта. Калият е ключов елемент от групата на минералите, без него, нямаше да има живот. Той унищожава бактерии и вируси.

Повечето хора страдат от калиев дефицит и това може да се докаже от статистиките за сърдечно съдови заболявания и смъртност от тях. Огледайте се около себе си и вижте колко хора страдат от посърнала, отпусната, суха кожа, лицата и вратовете са набраздени от бръчки.

Ако не получавате достатъчно количество калий много скоро ще се почувствате не само състарени, но и много уморени. Това се дължи не само на недостатъчното количество калий, но и на нездравословното хранене, стресът, амбициите, непрестанното бързане.

Знаете ли, че?

– на всеки 90 дни се обновява кръвообръщението, от храните, които поемаме, от течностите, които пием, от въздуха, който дишаме. Какво ядем, пием, дишаме?

– На всеки 11 месеца се обновяват телесните клетки, а на всеки 2 години напълно се подновяват костите и твърдите тъкани.

Тялото напълно се обновява като непрестанно прочиства и подновява клетките си. За да бъдем здрави! Защо тогава остаряваме?..

Истината е, че калият е необходим за изграждане и поддържане на млади и здрави тъкани!

Признаци, че имате калиев недостиг:

Болки в костите и мускулите, скованост в гърба;

 1. Суха, проблемна кожа;
 2. Замаяност при ставане или рязко изправяне;
 3. Артрит, скованост и подуване на ставите;
 4. Сутрешно главоболие;
 5. Лесно се уморявате;
 6. Аритмия ;
 7. Студени крайници;
 8. Хронично умора;
 9. Проблеми с очите;
 10. Пърхот или сърбеж по главата;
 11. Повишено кръвно налягане ;
 12. Често уриниране;
 13. Газове и подуване на стомаха;
 14. Отоци по тялото

Открихте ли някои от тези симптоми? Ако са няколко – то имате спешна нужда от Калий!

Напитка от ябълков оцет можете да приготвите като в 1 чаша дестилирана вода добавите 1 чаена лъжичка ябълков оцет и 1 чаена лъжичка чист мед. И меда и ябълковият оцет са богати на калий. Пийте тази чудесна напитка три пъти дневно.

Ако имате недостиг  на йод може да добавите 2 капки течен йод от морски водорасли.

Какво ще постигнете с редовната употреба на напитката?

 

 • Прочистване на тялото
 • Освобождаване от главоболието
 • Подсилване на сърцето
 • Подобряване на храносмилането
 • Подобряване на състоянието при артрит
 • Избавяте се от хроничната умора
 • Сковаността и болките напускат тялото
 • Ще се чувствате по-млади
 • Балансиране на телесните процеси
 • Нормализиране на кръвното налягане и още и още..

Ние сме разумни същества и от нашите избори зависи нашето здраве, бъдеще и успехи.

Тялото ни е саморегулиращо се, самовъзстановяващо се, самопречистващо се, самолекуващо се, необходимо е само да му даваме възможност да го прави като не го тровим и претоварваме. Да му се доверим, да проявим търпение и му дадем възможност да си свърши работата. То знае най-добре как и какво да направи, за да бъдем здрави, силни и дълго време млади.

Ако имате въпроси или желаете да получавате първи нашите статии, използвайте формата ни за контакти.

Поли