Тъй като това е сайт за Боуен е редно да кажем, че Боуен терапията е мощно средство за изчистване и самолечение на тялото. Боуен е подходяща терапия при заболявания на опорно двигателния апарат – болки в гърба и кръста, хернии, ишиас, артрит, хормонални проблеми и свързаните с тях заболявания, автоимунни заболявания, заболявания на хроносмилателната система и т.н. Но, за да се постигнат оптимални резултати при различните видове терапии, е необходимо да се обърне внимание на храненето и движението!

Тук ще предоставим препоръки за храненето на Walter Last  , за движението можете да прочетете на Озравителна йога или да погледате видео уроци в долната част на екрана за Оздравителна йога.

„Лечебният ефект на живите или сурови храни, се поддържа от традиционно изследване. Така например, д-р Брекман от бившия Съветски съюз демонстрира, че издръжливостта на животните, приемащи сурови храни, е 2-3 пъти по-голяма в сравнение с прием на същите храни, но сготвени .

Проучвания за калорийното ограничаване, изразено в гена на животните, показват 400% увеличение на активацията на анти-стареещите гени при 40% калорийно ограничение. Повечето от тези полезни промени, настъпили само за няколко седмици след започване с ограничения на калориите в диетата, повечето от възрастовите дегенеративни промени в гена били напълно изменени. Това довело до намаляване на възпаленията и стреса, а при черния дроб се възвърнала способността за детоксикация на лекарствата и другите химикали.

Това изследване потвърждава централната роля на изчистващата диета със сурови храни за преодоляване на автоимунни и други дегенеративни заболявания.

Непосредствената цел на това изчистване е да се премахнат протеиновите остатъци, токсичните метали и увредените мазнини от клетките. Тази диета трябва да бъде с ниско съдържание на протеини и мазнини, за да позволи на храносмилателните протеини и мазни ензими да се използват по-скоро за тази цел, отколкото за смилане на допълнителни протеини и мазнини от ежедневната храна. Може също да помогне използването на допълнителни ензими като добавки или богати на ензими храни, като например, папая.

Макар че тази пречистваща диета ще се състои главно от въглехидрати, те трябва да бъдат достатъчно малко, така че да няма излишък, който ще се превръща в мазнини. Това най-добре може да се направи, като вземате лека закуска, когато сте гладни, а не да разделяте хранителния прием в основни хранения.Това означава също, че тази диета не е подходяща при кандидоза, защото би довела до допълнителни проблеми.

Освен това, не просто всеки въглехидрат ще направи това. Опитът показва, че храната по време на изчистването трябва да бъде с висока жизненост, което означава, че тя трябва да бъде прясна, за предпочитане сурова и органична. Също така имайте предвид, че жизнената енергия на тази храна е предимно в течната фаза, водата, а не в твърдата храна или нутриентите.

Хората с автоимунни заболявания имат слаба храносмилателна система. Това означава, че храната трябва да бъде лесно смилаема, от типа на пресни плодове, пресни зеленчукови сокове, покълнали семена и подходяща ферментирала храна.

Всичко това не е лесно да се организира и повечето индивиди ще се нуждаят от искрената помощ и подкрепа на роднини и приятели. Насрочвайте изчистващите периоди по време на топлата част от годината, когато има на разположение прясна храна. За предпочитане е да си купите или вземете на заем сокоизстисквачка с ниски обороти, алтернативно опитайте с високоскоростен блендер.
Енергийното ниво по време на изчистването има тенденция да е сравнително ниско, много по-ниско от обичайното, затова през по-голямата част от времето, може просто да си почивате, за предпочитане навън, на верандата или в градината. Дръжте червата активни и чисти, в противен случай резултатът може да бъде главоболие и друг вид дискомфорт.

Изчистващи храни

Вероятно най-ефективната изчистваща храна е пресния сок от зелени треви, който е въведен за първи път от Ann Wigmore и е използван в различни Хипократови здравни центрове (Hippocrates Health Centers (23)).  Най-често са били използвани сокове от житни треви на пшеница и ечемик, но също така и редица треви като райграс, който е много вкусен и сочен, като цяло всяка мека трева е идеална. Една или две стъклени чаши тревен сок разпределени през деня ще бъдат отлични. Хлорофилът изглежда има най-голям лечебен и почистващ ефект.

Сокове на други листни зеленчуци също са приемливи, смесени с равно количество сок от сладки зеленчуци, като цвекло и моркови. Добавете в чашата със сок по една чаена лъжичка от лецитин на гранули и ленено олио, тъй като това подобрява усвояването на каротините и отделянето на утайки от черния дроб. При всички случаи използвайте около 3 или 4 лъжички ленено олио дневно, смесено с натурални сокове или салати. Съхранявайте олиото в хладилник и го защитете от окисляване, добавяйки натурален витамин Е от няколко капсули в наскоро отворената бутилка.

Мастните киселини в лененото олио в комбинацията му със серни аминокиселини ще ви помогнат да поправите оксидативното производство на енергия в митохондриите. За предпочитане е да вземате 1 грам Н-ацетил-глюкозамин (N-Acetyl Glucosamine) на ден, за да си помогнете и с отстраняването на токсични метали от организма.

Използвайте също и някои ферментирали храни ежедневно.

Моите предпочитани ферменти се базират на пчелен прашец (полен).

Как да приготвите напитката:

към половин литър вода,

добавете 5 – 10 чаени лъжички пчелен прашец,

3ч.л. прах от водорасли, спирулина, хлорела или житни треви,

както и пробиотици за стартиране.

Дръжте на топло в продължение на няколко часа и използвайте, когато започне да се пени и на вкус е малко кисело.

Съхранявайте в хладилник и използвайте половината от този фермент, като закваска за следващата партида.

Тъй като напитката може да бъде доста кисела, можете да добавите доломит на прах, магнезиев оксид или бикарбонат, за да е по-приемлива. По време на изчистването продължавайте да пиете голяма чаша вода с псилиум и бикарбонат, както се препоръчва при чревното хигиенизиране. Използвайте чиста вода, без хлор или флуорид.

Можете да добавите известно количество прах от спирулина, от трева на пшеница, просо, ечемик и смляно ленено семе към соковете или ферментите.

В рамките на деня яжте сурови пресни плодове на малки порции, разделени през деня, също и салати с покълнали семена, или ако не можете да ги дъвчете ги смелете с блендер. Ако имате нужда от нещо топло за вечеря, опитайте с лучена супа или понякога варени картофи.

Извод и Заключение:

Никой не може да гарантира, че тази програма ще бъде напълно успешна във всички случаи на много стари и напреднали автоимунни заболявания. Но дори и тогава ще бъде по-добре да се отстрани причината за болестта и да има някакво постепенно подобрение, отколкото да се оставите на това дълго пожизнено влошаване. Колкото повече усилия вложите, толкова по-успешен резултат можете да очаквате. В допълнение към стоматологичната амалгамна информация, спомената преди (10), има и някои допълнителни автоимунни терапии.           

Д-р Йохана Будвиг (биохимик) е разработила раковата терапия, която също е успешна и за автоимунните заболявания. Тя се базира на възстановяването на окислителния енергиен метаболизъм в митохондриите, използвайки ферментирало домашното сирене и ленено масло в допълнение към хранителен режим със сурови храни (25).

Покойният д-р Carey Reams (биофизик) написва за лечението на хиляди диабетици и от двата вида с 3-седмичен пост на лимонов сок (26) и освен това, той използва същия метод, за да лекува сърдечно-съдови заболявания и за предотвратяване на сърдечни атаки. Той също отбелязва огромното значение за отстраняването на клетъчните отпадъци, които измерва като албумин в урината.

През 1940 и 50-те години д-р Emanuel Josephson разработва манганова терапия за лечение на миастения гравис (27). Сред другите случаи, които той описва, има един много интересен за възрастен мъж, който първо развива признаци на системен лупус еритематозус, а след няколко години и признаци на болестта на Паркинсон. Малко по-късно се появява и миастения гравис като допълнение. Хранителната терапия, включваща манган, скоро отстранява симптомите и на трите заболявания.

В допълнение към специфичните терапии, важно за успеха е да се води здравословен начин на живот чрез намаляване на вредните влияния, такива като:

  • Хлорирана и флуоридизирана вода
  • Обработени храни с добавени синтетични химикали (консерванти, оцветители…)
  • Готвене в микровълнова фурна или в алуминиеви съдове
  • Излагане на микровълни от мобилни / клетъчни телефони
  • Микровълнови станции за безжични телефони и интернет достъп в дома
  • Електромагнитно замърсяване, особено в спалнята
  • Медицински и ободряващи лекарства
  • Отрицателни мисли и чувства.

Понякога автоимунни и други дегенеративни заболявания изчезват чрез доставяне на недостигащите хранителни вещества или премахване на алергичните храни, или гъбички, или премахване на стоматологичната амалгама и мъртви корени със запълнени канали, или използване на диета с изчистващи храни. За да получите резултати и сериозно подобряване на здравето, препоръчвам да се използват всички тези методи, за предпочитане в поредица, която започва с чревно почистване и антимикробна терапия, и завършва с 3-седмично изчистване, последвано от значително подобрена диета.“

В теорията на Боуен терапията се препоръчва при автоимунни заболявания, Аутизъм, Паркинсон и др. да се премине на диета без глутен, казеин и в допълнение по 1\2 шепа сурово кашу. Подобрение в състоянието се забелязва още на 10-14 ден след въвеждане на диетата.

Боуен терапията – Хомеопатия на мануалната терапия

Боуен терапията е холистичен метод за отстраняване на причините, а не на симптомите на заболяванията!

Симптомите сами изчезват, при елиминиране на причината. Доказан, бърз и безболезнен метод за отстраняване на болки в кръста, гърба, врата, мускулите и ставите. За преодоляване на стрес, хронична умора и депресии и други.

В Боуен център – Сливен работим за постигане на хармония и баланс на физическото здраве и емоционалното равновесие на човека.

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ: Как Боуен терапията може да помогне във вашият конкретен случай и защо Боуен техниката е толкова успешна в лечението на много сложни състояния и редица заболявания? – се свържете се с нас Захари Калайджиев +359 876 088 599 и Павлина Михалева +359 888 573 341 ;  +359 877 301 170 или използвайте Формата за запитвания от страницата ни с КОНТАКТИ.