Боуен Терапия

ОЧАКВАЙТЕ СКОРО НОВИТЕ КОМПЛЕКСИ!

Ако стрдате от дългогодишни болки, изпратете ни мейл с подробно описание и какво сте правили до сега и ние ще ви подготвим кратък възтановителен комплекс за освобождаване от болките.

Боуен Терапия

Най-ефективните упражнения за изпълнение в къщи за отстраняване на БОЛКИ в гърба, БОЛКИ в кръста, БОЛКИ в ставите и удължаване на младостта

Боуен Терапия

Упражнения

Специално разработен комплекс от упражнения за хора над  40-50 години за възстановяване на мускулатура, подвижност на ставите и жизнена енергия. Сътои се от упражнения обхващащи всички или много много мускулни групи едновременно, наподобяващи естествоното движение и действия в ежедневието на човека.Включени са упражнения и движения от животинския свят, Тай чи, йога, упражнения с тежести и други.

Боуен Терапия

Оздравителна тибетска йога

Оздравителна тибетска йога – магическа гимнастика за премахване на болки в гърба, кръста, ставите, мускулите и корекция на гръбначни изкривявания.

Оздравителна тибетска йога

Според тибетската медицина един от начините да се съди за здравето на един човек е по степента на гъвкавост на гръбначния стълб и ставите му. Колкото по-подвижни са ставите, толкова по-добро е здравето му, и обратно, болки или ограничение на подвижността на ставите подсказват здравословни проблеми, най-малко, за започващи заболявания. По гръбначни стълб и в ставите са разположени важни енергийни центрове, а обездвижването в тях предизвиква блокажи на енергийните потоци което води до постепенно влошаване на здравето на целия организъм.

Вярно е, че свободното време за гимнастика е ограничено. Малцина са онези щастливци, които могат да отделят по 1-2 часа за физически занимания всеки ден. Или поне така си казваме за да оправдаем, отлагането на деня в който сериозно ще се заемем със собственото си здраве! Колко време според вас е необходимо на ден за да поддържаме необходимия минимум физическа активност, така че тялото не да не страда и да ни сполетят ранни старчески болежки. В моята практика наблюдавам много млади хора със стави и гръбначен стълб на 40-50 годишен човек. Разбира се причините са комплексни, но основната е липсата на редовна гимнастика за гръбначния стълб и ставите.

Такава система е Тибетската оздравителна йога. Това е съчетание от леки упражнения подходящи за всеки. Както за профилактика, така и за увредени гръбначни стълбове с кифоза, сколиоза, протрузии, за хернии, радикулити, ишиас, плексит, шипове и стави с артрит/артроза, периартрити, растежения, травми, халус валгус, плоско ходило и други. Много от тези оздравителни упражнения ще ги видите в различни системи, като пилатес, йога и други системи за оздравяване на тялото, но частично застъпени.

С Тибетската оздравителна йога ще се подобри работата на сърцето, храносмилането, сексуалната активност, отделителната система, съня, работоспособността ви и много други е единен комплекс за оздравяване на гръбначен стълб и стави.

Прилагането на Тибетска оздравителна йога поставя като първа задача и като следствие връщането на естественото състояние психо-емоционално и физическо здраве на човека.

Упражненията от комплекса оздравителна гимнастика, на пръв поглед изглеждат толкова елементарни и познати, че е трудно човек да повярва, че е възможно да имат някакъв ефект. Основното и най-важно е плавното и бавно изпълнение. Тибетска оздравителна йога включва изпълнението на всички възможни движения, характерни за дадена става и разтягащи дългите вериги, включват се и рядко използвани мускули и съчетания от мускули. Упражненията започват от пръстите на краката до главата, като се премине през всяка става, гръбначния стълб, мускули и сухожилия. Важно условие е да се изпълняват бавно и плавно и в зоната на комфорт. Тук болката е недопустима. В тибетската оздравителна гимнастика важи правилото , че слабата болка лекува а силната уврежда.

Болка и скованост, в която и да е част на тялото ако е продължителна води до проблеми в цялото тяло. Ако ви боли палеца на единия крак, ще започнете на понакуцвате докато ходите. Това от своя страна води до промяна на баланса в мускулите, които отговарят за изправения ви вървеж, ще се натовари гръбначният стълб, ще почувствате болки и ограничение на движението във врата , възможно е да имате главоболие, влошено настроение, виене на свят, гадене, намалено зрение, проблеми с храносмилателна и отделителна системи, сърцето, стрес, депресия, безсъние и т.н. Тук могат да се изредят множество заболявания, следствие на болки в една става във стъпалото, коляното, таза или във темпоро-мандибуларната (челюстта) става, да не говорим за деформации причинени от травми. Знаете ли че близо 90% от нас се раждат с леки деформации в таза или челюстта, които с годините се увеличават и водят до множество болести, които се опитваме да лекуваме с лекарства. Дали ще успеем как мислите? И вместо да обикаляте специалисти и аптеки, ви предлагаме да отделите по 40-60 мин. на ден ( може да бъдат разделени на удобни интервали през деня) и да коригирате вродените или придобити деформации по ставите и гръбначния стълб. А както знаете, от гръбначния стълб излизат всички нерви, отговарящи за правилното функциониране на вътрешните органи. Едно от следствията на оздравителната гимнастика е корекция на гръбначните изкривявания, които водят до заболявания и на вътрешните органи. Упражненията изискват около 3-4 квадратни метра, мека постелка, желателно от естествен материал или постелка за йога, леки разтегливи дрехи и добро настроение. В зависимост от състоянието на вашите стави времето за осезателни промени може да бъде от месец до година. Но абсолютно гарантирано е, че ще имате подобрение и то по най – естествения за човека метод. Без лекарства и без хирургическа намеса даже и за тежки артрози и дискови хернии. Ние ви гарантираме отново пълноценен живот. И тава което се изисква от вас е само да отделяте по 40-60 минути на ден, да пиете вода по 30 мл на кг. За тези, които наистина са взели решение да си върнат естественото здраве и да имат живот без болки предлагаме и детоксикиращи диети и методики, правила за хранене, подбрани хранителни добавки, специален колаген за мазане за увредени стави и съпътстващи мануални терапии, като Боуен или Юмейхо терапии за по-бърз и траен резултат. Но Вие сте главните терапевти на самите себе си! Ние сме ваши помощници и приятели.

Разгледайте нашия сайт: www.bowen-therapy.eu и започнете още днес да поправяте тялото си. Ние сме на ваше разположение за консултации и съвети. Ако имате специфични проблеми или се нуждаете от специални упражнения пишете ни. Ние ще разработим съответните оздравителни комплекси за вас.

И на края искам да споделя с вас, причината поради която съм толкова ентусиазиран за тибетската оздравителна гимнастика. Аз самия имах от дете кифоза и сколиоза с болки в кръста датиращи от младежките ми години, когато бях активен спортист. На 50 години открих Тибетската оздравителна гимнастика и за 8 месеца коригирах гръбначни изкривявания съпътствали ме повече от 35 години!? С партньорката ми Павлина Михалева, включихме и други ефективни упражнения подходящи при тежки болезнени състояния, гръбначни изкривявания, които препоръчваме в ежедневната си практика с млади и не толкова млади хора с гръбначни изкривявания и болки в гърба и кръста.

Пожелаваме на всички живот, изпълнен с радост и движение!
Павлина Михалева – Боуен и Рейки терапевт