Болки в гърба

Болки в гърба имат или са имали почти всички хора. Проблемът с болките в гърба се „подмладява” ежегодно. Преди години всеки трети европеец над 30 години е страдал от болки в гърба, с възрастта този проблем се влошава, като интензивността на болката или честотата на поява, нарастват. Днес дори децата страдат от болки в гърба, заради неправилна стойка пред компютъра, тежка раница, обездвижване.
Често не обръщаме голямо внимание на болките в гърба и се надяваме те да изчезнат от само себе си и въобще не си даваме сметка, че може би проблемът е по-сериозен и не лекуван ще доведе до тежки последствия.

Причини за поява на болки в гърба:

– Преохлаждане – през лятото от климатика, през зимата от недостатъчно топло облекло;
– Миозит на мускулите – възпаление, предизвикано от паразити, инфекции, пренапрежение, преохлаждане, токсично въздействие;
– Лумбаго – кратковременна остра болка в областта на кръста, преминаваща и по краката. Появява се при вдигане на тежести с неправилна стойка, усукване или резки движения;
– Радикулит – болка, причинена от възпаление на нервните коренчета на гръбначния стълб. Радикулит може да възникне поради травма на коренчетата, общо охлаждане на организма, нарушената обмяна на веществата, спазъм на мускулите на гърба, шипове, резки движения;
– Дискова херния и протрузия – постоянна болка в гърба и кръста, засилваща се при движение и ходене.

Как да се справим с болките?

В Боуен Център Сливен прилагаме специализирани Боуен техники за бързо въздействие при болки в гърба. Препоръчваме да посетите боуен терапевт или кинези терапевт при появата на първите болкови симптоми. Освен специализираните Боуен процедури ние сме подготвили за своите пациенти, специализирани комплекси от упражнения при болки в гърба, кръста и ставите. Изготвяме индивидуални програми за възстановяване здравето на ставите и гръбначния стълб. Прилагаме изпитани средства от народната медицина (лапи, компреси, чайове, черноморска луга и др.), различни оздравителни тибетски практики.
В Боуен център – Сливен работим за постигане на хармония и баланс на физическото здраве и емоционалното равновесие на човека.

Боуен терапията – Хомеопатия на мануалната терапия

Боуен терапията е холистичен метод за отстраняване на причините, а не на симптомите на заболяванията!

Симптомите сами изчезват, при елиминиране на причината. Доказан, бърз и безболезнен метод за отстраняване на болки в кръста, гърба, врата, мускулите и ставите. За преодоляване на стрес, хронична умора и депресии и други.

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ: Как Боуен терапията може да помогне във вашият конкретен случай и защо Боуен техниката е толкова успешна в лечението на много сложни състояния и редица заболявания? – се свържете се с нас Захари Калайджиев и Павлина Михалева – Боуен терапевти, на посочените телефонни номера или използвайте Формата за запитвания от страницата ни с КОНТАКТИ.

За мама и бебе, стрес, депресии, женско здраве и репродуктивни проблеми
Павлина Михалева – Боуен терапевт, Регресионни медитации
телефон за връзка: +359 877 301 170

За проблеми в гърба и кръста, спортни травми
Захари Калайджиев – Боуен терапевт, Юмейхо терапевт