Кошмарна болка в лакътя – без почивка

Травмите в лакътя, придружени с болка в лакътя, са често срещани, особено в детска възраст и при млади и активни хора.
Ако няма счупване на костите на ръката, тогава говорим за увреди от рязко и силово изтегляне на ръката, увреда от претоварване при тренировка(примерно при упражняващи спортове като тенис, скуош, бейзбол). Увреждането на лакътната става обикновено е придружено от болка, а тази болка не само причинява дискомфорт, болката в лакътя, но до голяма степен ограничава ежедневните дейности и затруднява живота ни.
Една от типичните лакътни увреди от пренапрежение е латералния епикондилит (тенис лакът). Характеризира се с болка от външната страна на китката и лакътя.
Медиалния епикондилит (голф лакът) се дължи на претоварване на мускулите от вътрешната страна на ръката. Тези мускули се претоварват при движения, въртеливи движения на предмишницата, като сервиране в тениса, мах със стик за голф, ловене на топката в бейзбола, работа с чук, плевене в градината, повдигане на тежки предмети и др.).

Основни симптоми при лакътни епикондилити:

– Постепенно усилваща се болка в лакътната област след дейности, натоварващи китката и предмишницата.
– Болка в лакътя при разтягане на засегнатия мускул, при свиване срещу съпротивление.
– Намалена мускулна сила и издържливост на засегнатия крайник.
– Намалена сила на захвата.
– Болезненост при палпиране на областта на възпаление.
– Невъзможност за изпълнение на движенията по време на спорт.
– Затруднение по време на работа, изискваща повторение на еднотипни движения – свирене на инструмент, работа с чук и други инструменти, подреждане на малки предмети, опаковане и др.
В острия период, при травми и заболявания, основен проблем е вътреставния оток и свързаният с това нарушен процес на хранене на мускула. Отокът ограничава ставната подвижност и предизвиква допълнително болкова провокация. В след острия период се наблюдава намаляване на отока и болката, но движенията са ограничени, особено свиването. Движенията пронация и супинация(усукване навътре и навън)се ограничават когато има вътреставни фрактури или зараснали счупвания с деформация. Тези движения могат да се засегнат и при патологични състояния като артрит, артроза на лакътната става, остри състояния след фрактура или луксация на ставата.

Основни симптоми при травми и ставни патологии:

– В острия период е налице оток, болка и мускулен спазъм. Често има болка и при покой. Отокът може да се третира с компрес от черноморска луга, листа от прясно зеле и др.
– Обикновено флексията(свиването) е по-ограничена от екстензията(разгъването).
– При артрити с голяма давност, ставна хондроматоза ( износване на хрущяла) и др., засягащи главата на радиалната кост, се ограничава пронацията и супинацията, често има болка при допълнителен натиск.
– Затруднения при боравене с ключа и дръжката на вратата, при бутане – отваряне и затваряне на вратата.
– Затруднени дейности, които изискват довеждане на ръката до главата – пиене от чаша, хранене, миене на лицето.
– Невъзможност за носене на тежести.
– Болка при избутване от облегалката на стола при ставане.

В лакътната област могат да бъдат притиснати и травмирани периферните нерви, снабдяващи предмишницата и ръката. В зависимост от това, кой нерв е засегнат могат да се получат сетивни нарушения в областта на кутрето и външната част на безименния пръст, върховете и предните фаланги на показалец, среден и безименен пръст, синдром на карпалния тунел и болка в палеца. При парализа на нервад радиалис се получава т.нар.”капковидна ръка” – ръката увисва вертикално под въздействие на гравитацията.
С техниката Боуен, която представям на вашето внимание, болката в лакътя може да се повлияе бързо и трайно. Само няколко терапии ще са достатъчни за да можете отново да движите ръката си спокойно и да се избавите от болката.

И един малко нетрадиционен поглед върху проблема болки в лакътя, този на д-р Хулда Кларк, специалист по биорезонансна терапия. Според нея една от основните причини за възпалението в лакътната става се дължи на наличието на паразити, особено на трематоди в черния дроб. Тези паразити произвеждат вещество, което уврежда сухожилията. За да получите бързо облекчение, трябва да унищожите паразитите и да прочистите черния дроб. Паразитите консумират голямо количество от вашите витамини и минерали. За да ги възстановите, приемайте ежедневно по 25000 единици витамин А, 60 мг. Цинк и два пъти по 250 мг витамин В6 до изчезване на болката.
За провеждане на пълно клетъчно прочистване на тялото се свържете с нас от формата за Контакти.

В Боуен център – Сливен работим за постигане на хармония и баланс на физическото здраве и емоционалното равновесие на човека.

Боуен терапията – Хомеопатия на мануалната терапия
Боуен терапията е холистичен метод за отстраняване на причините, а не на симптомите на заболяванията!

Симптомите сами изчезват, при елиминиране на причината. Доказан, бърз и безболезнен метод за отстраняване на болки в кръста, гърба, врата, мускулите и ставите. За преодоляване на стрес, хронична умора и депресии и други.
ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ: Как Боуен терапията може да помогне във вашият конкретен случай и защо Боуен техниката е толкова успешна в лечението на много сложни състояния и редица заболявания? – се свържете се с нас Захари Калайджиев и Павлина Михалева – Боуен терапевти, на посочените телефонни номера или използвайте Формата за запитвания от страницата ни с КОНТАКТИ.

За мама и бебе, стрес, депресии, женско здраве и репродуктивни проблеми
Павлина Михалева – Боуен терапевт, Регресионни медитации
телефон за връзка: +359 877 301 170

За проблеми в гърба и кръста, спортни травми
Захари Калайджиев – Боуен терапевт, Юмейхо терапевт
телефон за връзка: +359 876 088 599