Пептиди за здраве и дълголетие

ЗДРАВЕТО Е ВЕЛИК ДАР ОТ ПРИРОДАТА!

Болестта е по-лесно да предотвратиш, отколкото да излекуваш, а младостта е по-лесно да съхраниш, отколкото да върнеш!

Здравето – велик дар от природата!

Човек е получил от природата необикновен, съвършен организъм, прекрасна форма, с универсална устойчивост към трудностите на живота. С годините здравето отслабва, а болестите стават все повече.

Мечтата на всеки нормален човек е да живее дълго, да бъде здрав, активен както в младостта и да изглежда по-млад за годините си.

Възможно ли е да забавим стареенето и да увеличим продължителността на активния си живот?

Всеки здрав човек е красив. Във всяка възраст е красив, и като младеж и като възрастен. Здравият човек има много по-големи шансове да реализира своите идеи, от болният човек. Има, обаче едно малко неудобство – за здравето трябва да се грижим!

Хората започват да се притесняват за здравето си тогава, когато се появят болести. Защо? Болестите могат да се предотвратят!

 

Как можем да забавим стареенето и да увеличим продължителността на активния си живот?

Няма такова хапче, което човек да изпие и да бъде винаги млад и здрав. В природата съществуват множество фактори, които водят до стареене и разболяване на организма. Състоянието на  здраве зависи от това до колко сериозно се отнасяме към своя живот като цяло. За съжаление много хора не спазват дори и най-простите норми за здравословен живот, затова нашето здраве зависи не толкова от профилактичните мерки, които предприемаме, колкото от нас самите. Много хора стават жертви на обездвижване, което води до преждевременно остаряване. Други се отдават на преяждане, което води до затлъстяване, склерозиране на съдовете и диабет. Трети поради неумение да почиват, да разграничат работата от почивката се намират в постоянно безпокойство, нервност, страдат от безсъние, което в крайна сметка довежда до заболявания на вътрешните органи. А злоупотребата с алкохол и цигари води до ускорено намаляване на живота.

Ние непрекъснато търсим нови методи, които работят и помагат, проверяваме върху себе си и после споделяме опита си с другите. Многокомпонентните пептидни биорегулатори на My Real Way са това, което работи и помага, но при условие, че се грижим за здравето и организма си комплексно и системно.

Първоначално е необходимо да подобрите начина си на живот. Да започнете да се занимавате със спорт, да се откажете от вредните си навици, да се храните по-пълноценно. И разбира се ако ви е възможно, към това да добавите приема на Многокомпонентните пептидни биорегулатори на My Real Way, които способстват здравето и продължителността на активния живот. В настоящият момент приемането на Многокомпонентните пептидни биорегулатори на My Real Way е най-доброто решение в областта на подмладяването на организма и профилактика на заболяванията.

Какво представляват пептидите?

Известно е, че белтъците са строителен материал за всеки жив организъм. Белтъците са основата на живота. Белтъчините служат за хранителни вещества, те регулират обмяната на веществата, изпълняват ролята на ферменти-катализатори на обмяната, подпомагат процесът на разнасяне и усвояване на кислород от целия организъм. Играят важна роля за функционирането на НС, явяват се механическа основа за мускулните съкращения, участват в предаването на генетична информация. Белтъците се състоят от аминокиселини, както синджир от различен брой халки. Аминокиселините могат да имат различна дължина на веригата. Дългите, които са с десетки звена и кратки, които са изградени от 2-3 звена. Аминокиселините с къса верига наричаме пептиди. Те се явяват информационни агенти, които пренасят информация от една клетка в друга. Пептидите са едни и същи за всички млекопитаещи организми. Пептидът при теленцето е абсолютно идентичен с този при човека. Всеки пептид е органоспецифичен, т.е. пептидът за черен дроб е специфичен и подходящ само за черен дроб, пептидът за панкреаса – подходящ само за панкреаса и т.н. пептидите възстановяват функционалните нарушения и препятстват развитието на патологични процеси в органите и тъканите. Прониквайки в клетката пептидите са способни на 34% да повишат продължителността и на живот. Дефицитът на пептиди , развиващ се с възрастта и при патология увеличава износването на тъканите и стареенето на организма. Работата е в това, че за нормалната работа на клетките и тъканите е необходимо определено количество пептиди, които поддържат работата на гените в оптимален режим. Пептидите работят в специфични за тях клетки и в тях се синтезират, а при патология и с възрастта се нарушава работата на клетките. Като следствие се нарушава възпроизводството, синтезирането на пептидите и като второ следствие се нарушава функцията на клетките и дегенеративните процеси в тъканите прогресират. Натуралните пептиди регулират състоянието на клетките, заставят клетките да работят правилно и организма започва да се регенерира и лекува сам, реставрират се поразените органи и тъкани, за сметка нормализиране  работата на клетъчно ниво. Затова днес приема на Многокомпонентните пептидни биорегулатори на My Real Way се явява най-доброто решение за подмладяване и възстановяване на организма.

Знаем, че белтъка е основен строителен материал на всички органи и тъкани на човешкия организъм.

С какво е опасен недостатъчният прием на белтъци и незаменими аминокиселини?

Белтъчният обмен в организма на човека е много сложен процес. В зависимост от състоянието на организма, необходимото количество от тези или онези белтъци постоянно се променя.Белтъците се разцепват, синтезират се, други се променят и преминават от една форма в друга или се разпадат отделяйки енергия. В резултат от жизнената дейност ежедневно се губят около 25-30грама белтъци. Затова белтъците трябва да присъстват в ежедневният рацион в необходимото количество. Съвременният човек се храни нездравословно: често изпада в крайности – допуска недохранване или преяждане, режим на хранене не се следва, храни се на крак, използва много преварена или препечена храна, рафинирани и консервирани храни. При неправилно хранене отсъствие на белтъчини или недостатъчното им количество в храната в човешкият организъм се развива първо белтъчен глад.  При белтъчен глад , организма в търсене на изход започва да разрушава своите собствени клетки – мускулни, кръвни, чернодробни, бъбреци, кожата. Задължително страда имунитета.

Извод: В никакъв случай не бива да допускаме белтъчен дефицит. Това е опасно!

Може ли чрез храната да се компенсира дефицита на белтъка?

Свойствата на белтъците се определят от това какви аминокиселинни остатъци влизат в състава им. Белтъка е ценен не толкова като продукт от храненето, ценен е заради съставящите го аминокиселини. В природата съществува порядък от 170 аминокиселини. В белтъците влизат само 20 от тях. Всичките 20 се синтезират само от растенията. Животните и човекът могат да синтезират 12. Те са наречени заменими аминокиселини. Останалите 8 се наричат незаменими, защото трябва да се приемат в готов вид с храната, тъй като в животните и човека отсъства фермента, необходим за тяхното формиране.

12 те заменими са: глицин, аланин, пролин, серин, цистеин, аспартат, аспаргин, глутамат, глутамин, тирозин, хистидин, аргинин.

8те незаменими са: изолейцин, лейцин, лизин, метионин, фенилаланин, треонин, триптофан, валин.

Не е важно количеството храна, а качеството на белтъка.

Ако в молекулата на белтъка присъстват всички 8 аминокиселини, белтъците се наричат пълноценни. Те са най-необходимите за организма.

Източници на пълноценни белтъци са храните от животински произход – мляко, кисело млечни продукти, извара, яйца, риба, месо.

Източници на непълноценни белтъци: плодове, гъби, орехи, зърнени храни.

Усвояването на растителните белтъци е по-слабо от усвояването на животинските белтъци, до 62-80%, а от гъбите се усвояват едва 20-40% .

Хранителната стойност на продуктите, особено на месните, намалява при продължително съхранение и при продължителна, интензивна топлинна обработка (пр. печене при висока температура), при многократно замразяване и размразяване, добавяне на консерванти. Като правило замразените храни са с 40% по-ниска хранителна стойност от незамразените.

Признаци за недостиг на белтъци:

  • Кожата изглежда уморена;
  • Усеща се мускулна слабост;
  • Косопад;
  • Бърза уморяемост;
  • Отслабване;
  • Често боледуване.

Друг фактор нарушаващ синтеза на белтъци е възрастта. С напредване на възрастта намалява синтеза на белтъци, в резултат на което намалява жизнената дейност на организма. Жизнената дейност на съвременният човек е толкова забързана, че време за себе си за здравето не остава. Ежедневен стрес, лоша екологична обстановка, отсъствие на физическа активност, храна без необходимите микроелементи и витамини, всички тези фактори водят до катастрофално намаляване на здравето, забележимо намалява имунитета, незабележимо се прокрадват болестите. Организма вече не може сам да се справи с болестите. Клетките губят способността си за активна и бърза регенерация. Нарушават се биологичните процеси, ускоряват се процесите на стареене на организма. За никого не е тайна, че процесите на стареене на организма започват след 25-30 год., затова за профилактика на преждевременното стареене на организма трябва да се замислим още в млада възраст.

След 30 годишна възраст обезателно е необходимо да се започне профилактика и поддържане на организма. Като част от профилактика на ранно стареене на организма препоръчваме приема на Многокомпонентните пептидни биорегулатори на My Real Way.

Защо, в какво се състои тяхната уникалност?

Всяка капсула от Многокомпонентните пептидни биорегулатори на My Real Way съдържа индивидуално подбрани компоненти, които не можем да си доставим в необходимите количества с храната. В рецептурата на многокомпонентните пептидни биорегулатори са включени: комплекс специфични пептиди , фитонутриенти – екстракти от растения, специфично подбрани за активизация метаболизма на клетките и коректори на структурата на храната, ежедневно необходимите витамини, микро- и макроелементи. Всички тези елементи имат за цел да усилват действието на пептидите, за максимален ефект на въздействие върху определен орган или система. Така всеки орган ще получи своите необходими хранителни вещества в това количество от което има нужда.

Всеки препарат постъпва във вътрешната среда на организма в капсули, изготвени от особен стабилен полимер – хипромелоза, устойчив на действието на аминокиселинния пептиден комплекс и биологично активните съединения от рецептурата. Постепенното разрушаване на еластичната капсула, способства за регулираното освобождаване и пълното усвояване на хранителните вещества във всяка част на стомашно-чревния тракт. Растителният произход на хипромелозата не предизвиква алергии, раздразнения и позволява многокомпонентните пептидни биорегулатори да се приемат от хора с различна култура и диетични традиции, включително вегетарианска, кашерна или халална (позволена от Ислямския закон) система на хранене.

Със сигурност можем да кажем, че Многокомпонентните пептидни биорегулатори на My Real Way са 100% натурални.

Многокомпонентните пептидни биорегулатори на My Real Way активно противостоят на процесите на стареене, активират процесите на регенерация, повишават устойчивостта на клетките към действието на токсини и други увреждащи фактори.

Ако тази информация ви е харесала, ако имате въпроси или искате да закупите продуктите на MY REAL WAY, използвайте формата за КОНТАКТИ на сайта или изписаните телефонни номера.

П.МИХАЛЕВА