Боуен терапията може да помогне на вашето дете да преодолее нощното напикаване.

Нощното напикаване е кошмар, който влошава сънят и често води до психически травми.

Напикаването при децата не е рядко срещан проблем. Преодолява се лесно с помощта на техниката Боуен, хранителен режим и лека гимнастика.

Различаваме няколко вида напикаване – първично – напишкване всяка нощ; – периодично – напишкване от време на време т.е. има и сухи нощи; – вторично – когато години не е имало напикаване и проблемът се връща отново.

Причините за нощното напикаване у малки деца могат да бъдат няколко: – химически; – физически; -психически; – на израстването.

Боуен терапията е нежна, неинвазивна, мануална техника, при която чрез въздействие върху вегетативна нервна система се активизира тялото да се самолекува и самовъзстановява.

При спазване на препоръките от терапевта положителни резултати (разреждане на нощните напикавания), се получават още след първите 4-5 сеанса.

Първото и най-важно условие за успешно преодоляване на този детски кошмар е разбирането от страна на родителите. Детето не бива да се чувства виновно. Необходимо е родителите спокойно, с нежност и любов да подкрепят и успокояват своето дете. Да му дадат да разбере, че това е здравословен проблем, който може да бъде излекуван, така както настинката примерно.

След процедура, приложена от боуен терапевт, препоръчваме от хранителният рацион на детето, до преодоляване на проблема, да се изключат млечните продукти, ябълки и ябълков сок. Препоръчваме балансирана диета от 80% алкални и 20% киселинни храни.

Тук на помощ идва чудото, наречено ябълков оцет. Смесете 1/2 до 1 чаена лъжичка мед от елда с 1/2 чаена лъжичка ябълков оцет с малко вода и изпийте преди лягане.(Ако имате затруднение с намирането на мед от елда, използвайте натурален пчелен мед, а за диабетици без мед). Опитайте да спрете приемът на голямо количество течности от 2 до 3 часа преди лягане, освен няколко малки глътки. Изключете изцяло газирани напитки, сокове от кутии, и всякакви други течности с оцветители, ароматизатори и изкуствени подсладители.

Пиенето на вода също изисква внимание. За да бъде усвоена правилно от клетките, водата трябва да се пие на глътки, често, по малко. Изпитата наведнъж чаша вода, директно отива в тоалетната.

Ако детето е достатъчно голямо да може да управлява мускулите си, му обяснете как да прави упражнението за поддържане на мускулите на пикочния мехур и сфинктера стегнати и тонизирани. Упражнението се състои в спиране на струйката по време на уриниране. Уринира – спира – уринира – спира – изпълнява се 5-6 пъти, поне по два пъти дневно. Това упражнение е задължително за хора след 40 годишна възраст, за да се поддържат мускулите на тазовото дъно стегнати и се предотврати неволното „изпускане“ в напреднала възраст.

Поли

Боуен терапевт

За контакти с центъра, използвайте контактната форма на сайта или изписаните номера.

Ако вашето дето страда от този проблем, а у вас възникнат някакви въпроси, не се двоумете, потърсете ни. Използвайте формата за контакти или посочените телефонни номера.

Ние можем да ви помогнем!

Поли