Боуен Терапия

Боуен център Бургас и Боуен център Сливен

Боуен център град Сливен

Холистичен Боуен център се намира в централната част на град Сливен на бул.“Цар Освободител“ № 7
Боуен центъра отвори врати през 2015 година и в него работи екип от дипломирани Боуен терапевти:

Павлина Михалева

Боуен терапевт към Австралийската академия по Боуен терапия, дипломиран нутрициолог  към Европейско научно общество Хановер, Рейки терапевт, източни диагностични, профилактични и терапевтични методи

Повишава професионалната си квалификация като завършва следните специализации:

Боуен  за професионални терапевти – 2016г. с  преподавател Георги Илчев

Боуен за напреднали терапевти – март 2017г. с  преподавател Георги Илчев

Боуен “ Мама и Бебе“   –   Боуен при проблеми със забременяването, Боуен през бременността, Боуен преди и след раждането, Боуен при новородени и малки деца   – април 2016г. с  преподаватели Джон Уилкс и Лина Клерк

Мастър ниво специализирани Боуен процедури  – юли 2017 г. с преподаватели Ози и Илейн Ренч

Боуен в спорта май 2016г. с преподавател Робин Ууд

Боуен при диабет – май 2016г. с преподавател Робин Ууд

Член на  “ Българска асоциация по Боуен Терапия“ от 2015 година.

Павлина Михалева
Захари Калайджиев

Захари Калайджиев

Захари Калайджиев, е холистичен терапевт с над 20 години опит. Завършил е университета по хранене в гр. Пловдив, специалност хранене и допълнителна професионална квалификация във Великобритания по специалност  „метаболизъм и диетология” .

Автор  е на система за възстановяване на здравето, чрез хранене и движение „Първичен Код” , която включва, кетогенен хранителен протокол „ за самолечение на автоимунни и продължители хронични заболявания и на уникален 30 мин. комплекс от  упражнения за укрепване на всички мускули и стави , който е насочен предимно към хора над 40 години и хора с хронични болки в гърба, болки в кръста и болки в ставите. Системата „Първичен код” е изключително лесна за изпълнение  в ежедневния живот и осигурява чувство за ситост през целия ден, повишена жизненост, елиминиране на хроничната автоинтоксикация и метаболитни нарушения в организма от една страна и от друга повишава силата на мускулите и подвижността на ставите което води до отстраняване на болките, повишаване на координацията и удължаване на младостта.

Захари има дългогодишен опит, като  Боуен терапевт практикувал в България и Великобритания,. Специалист е по биорезонансна диагностика и терапия,Рейки терапевт, Тай чи инструктор и др.

Боуен център град Бургас

Отворихме Боуен център и в град Бургас с Боуен терапевт Павлина Михалева

Ние сме членове на Българската асоциация по Боуен терапия.

След като практикувахме в София и Бургас, създадохме Боуен център в Сливен през 2015г, който приема клиенти от Сливен, Ямбол, Стара Загора, Казанлък, Бургас, Шумен, Велико Търново, Варна, Русе, българи живеещи в чужбина и други.

Боуен Терапия

Специализации

 • Болки в гърба и кръста

 • Боуен при диабет

 • Боуен в спорта

 • Боуен за бебета – най-ефективната терапия при колики

 • Тибетски мануални и енергийни техники за премахване на болки в гърба и кръста, болки в ставите на краката и ръцете, стрес, хронична умора и други

 • Тибетска оздравителна йога за възстановяване здравето на ставите и гръбначния стълб и трайно премахване на болки

 • Рейки терапия за цялостно възстановяване на енергийния баланс на тялото. Ние притежаваме най-висока степен Рейки грандмастери и сме Рейки учители

 • Юмейхо терапия – японска техника за наместване на ставите на гърбначния стълб и крайниците

 • Консултации и обучение за възстановяване на здравето и удължаване на младостта чрез системата „Първичен код”. Състояща се от лечебно кетогенно хранене, фастинг и упражнения.

 • Системата „Първичен код“  е ефективен метод за прилагане в домашни условия. Ефективен холистичен метод за самолечение при диабет, хипертония, множествена склероза, инфертилитет, еректилна дисфункция, депресия, Алцхаймер, Паркинсон, алергии, колит, рефлукс, пропускливи черва, синдром на раздразненото черво, ревматоиден артрит, псориазис и други автоимунни и хронични заболявания и ранно остаряване.

Боуен Терапия

Нашият екип

Поли Михалева

Боуен терапевт, Инструктор по йога на смеха, Рейки мастер

телефон за връзка: 0888 573 341

Захари Калайджиев

Специалист лечебно кетогенно хранене, Тай чи инструктор, Боуен терапевт, Рейки мастер

телефон за връзка: 0876 088 599

Боуен Терапия

Цялостна диагностика и интегративен терапевтичен план

Заедно с екипа на Центъра по интегративна медицина и Центъра по клетъчно прочистване „Биомедис” , ние откриваме първопричините за болките в гърба и кръста, болки в ставите, гръбначни изкривявания, стрес, депресия и други заболявания и изготвяме интегриран терапевтичен план за клинично и домашно приложение.
Основните причини са:

 1. Деформации в стъпалото. Един от основните фактори за поява на болки в коленете, тазобедрени стави, болки в гръбначния стълб, гръбначни изкривявания.
 2. Разместване на прешлени на гръбначния стълб
 3. Размествания в таза
 4. Тазобедрена луксация и разлика в дължината на долните крайници
 5. Травми и операции по крайници и трупа(секцио, херния, бъбреци и други)
 6. Паразити и токсини
 7. Заболявания на вътрешни органи, предизвикващи рефлекторни болки в гърба, кръста и ставите
 8. Заболявания на храносмилателната система, като колит, гастрит, рефлукс, синдром на раздразнените черва, пропускливи черва, бактериални и гъбични инфекции в червата. Диабет, метаболитен синдром, хипертония, ревматоиден артрит и други дългогодишни хронични и автоимунни заболявания.
 9. Хронични възпалителни процеси в тялото и автоинтоксикация. Най-често в резултат на нарушение на интегритета на чревната стена, бактериални, гъбични, паразитни инфекции. Хронична интоксикация от агрохимикали, като пестициди, хербициди, синтетични торове и други токсини приемани с храна и вода в продължителен период от време.
 10. Хранителна диета базирана на растителни високо въглехидратни и целулозни храни и бедна на животински протеини и мазнини.
 11. Хронично недоспиване и нощни смени.
 12. Хроничен стрес и безрадостно състояние и депресия в продължение на години.
Боуен Терапия

Ние отстраняваме болката и след това заедно с вас работим за възстановяване на естественото Ви здраве. КАК?

Детайлна диагностика на вашето физическо и психо-емоционално състояние.
Разработване на персонален терапевтичен план, който съчетава:

 1. Боуен терапия –най-предпочитаната и призната от здравните системи мануална терапия в Австралия и Европа, наречена хомеопатия на мануалната терапия,
 2. Древни мануални и енергийни методи взаимствани от славянски и тибетски лечителски практики,
 3. Тибетска оздравителна йога, , Тай чи, комлекс от упражнения от системата „Първичен код“: Специализирани комплекси от упражнения за възстановяване здравето на гръбначния стълб и ставите. Упражненията, се изпълняват в домашни условия и могат да се изпълняват от всеки във всяка възраст. Както и изработване на индивидуални комплекси за изправяне на гръбначни изкривявания, дискова херния, артрит и артроза и други.
 4. Специализирани медитации за самолечение и психо-емоцианален баланс.
 5. Кетогенен(кето диета) лечебен хранителен протокол „Първичен код“, който осигурява възстановяване на нормалната функция на храносмилателната система и метаболизма, критично необходими за успешно лечение на колит, гастрит, рефлукс, синдром на раздразнените черва, пропускливи черва, бактериални и гъбични инфекции в червата, диабет, метаболитен синдром, хипертония, инфертилитет, еректилна дисфункция, множествена склероза, Алцхаймер, Деменция, профилактика и съпътстващо лечение на рак и други дългогодишни хронични заболявания.