Забелязали ли сте, че някои хора не боледуват от нищо, дори и от грип, а други постоянно боледуват и споделят, че дори да кихне някой в другата стая, те вече са болни? Всичко е въпрос на психика и здрав имунитет. За да имате силен имунитет е необходимо да имате качествен обмен на вещества. Това зависи от работата на вътрешните органи. Тяхната работа пък зависи от качеството на кръвта, нейния алкално-киселинен баланс и възможността и за свободна циркулация. Следователно е нужно да имаме добре работеща лимфна система, която качествено да прочиства кръвта и да осигурява нейната добра циркулация. Необходимо е да има и добра връзка между органите и Централната нервна система, която може да се осъществява добре когато сме спокойни и имаме достатъчно енергия. Това се постига когато липсват блокажи в енергийните пътища, по които се захранват органите. И това е всичко в опростен вариант.
Как да го постигнем?
– пийте достатъчно вода
– хранете се здравословно (повече със жива храна)
– фитотерапия – билкови отвари
– ароматерапия- по всички познати ви начини – арома лампи, масажи, втриване на маслата в зоните около носа, капчици масло върху кърпичка, която поставяте близо до носа си вечер преди лягане ….. Информация за маслата има много, може би и аз по-късно ще напиша кои са моите предпочитани. Използвайте само истински, натурални масла, а не синтетичните китайски, защото не се знае какво има в тези евтини смеси и каква вреда могат да нанесат.
– дишане – обърнете специално внимание на техниките за диафрагмено дишане и за отпушване на синусите.
– точков масаж – във видеата си показвам някои от по-важните точки за въздействие върху меридианите на бъбреците, пикочния мехур и дебелото черво.
– масаж на ходила и ръце
– аурикулотерапия – масаж на ушната мида
– психоемоционални техники – НЛП, ТЕС, техниките от приложната кинезиология с утвърждения и почуквания на ръцете, …
– Благодарност
– Всякакви енергийни практики: напяване на мантри, медитации, звукова терапия, шамански енергийни практики, тай чи, цигун, йога….
– движение – клякане, подскачане, танц, ….
С обич
Поли

Ако, ви е интересна и полезна моята гледна точка, следвайте ме и в другите постове и видеа. Посетете сайта ми https://bowen-therapy.eu/, където можете да намерите още нещо за мен и други полезности. Благодаря ви и бъдете здрави!

Предизвикателство: Преодоляване на страха :)

Posted by Боуен терапия в Бургас on Wednesday, 25 March 2020

Диафрагмално дишане в движение. Лесно упражнение, което работи върху белите дробове, диафрагмата бъбреци, надбъбречните жлези, черен дроб, стомах, черва, кръвоносна система, сърдечна дейност. Балансира ВНС, снижава нивата на стрес и страх.

Posted by Боуен терапия в Бургас on Saturday, 28 March 2020

Още информация за техниките, които използвам в моята работа можете да прочетете на сайта https://bowen-therapy.eu/ Поли

Posted by Павлина Михалева Боуен Терапевт on Friday, 3 April 2020