Как Боуен помага на бебетата?

Сигурно вече сте прочели информация за Боуен терапията и имате представа как тази техника може лесно да повлияе множество проблеми при възрастните, но се питате подходящо ли е това за моето бебе?

Бързам да Ви успокоя.

Боуен е абсолютно безвредна терапия, която събужда тялото да се самолекува и самовъзстановява, без да причинява вреди. Боуен е безопасна терапия! Няма никакви противопоказания и странични вредни действия! И Вие, можете спокойно да се доверите на квалифициран и опитен Боуен терапевт.

Малкото телце на Вашето бебе сега изгражда своите имунна, храносмилателна, нервна система, развива мозъка и е естествено в първите месеци от развитието си да изпитва известен дискомфорт при сблъсъка с околната среда. Колики, запек, рефлукс, никненето на първите зъбчета са все неща, които предизвикват в бебето болка и то Ви съобщава за своите неразположения като плаче. Понякога това може да бъде дълго и изтощително изпитание както за детето, така и за родителите. Как обаче можете да облекчите страданията на Вашето бебе, без при това да въвеждате в тялото му допълнително медикаменти?

Използвайте Боуен терапия!

Как се прави Боуен терапия?

Техниката Боуен (Боутек) е изцяло нова концепция за възстановяване на тялото.

Tя не е нито взаимствана, нито подобна на която и да е друга методика.

Терапията Боуен се състои от нежни движения с палци и пръсти върху мускули и съединително-тъканни структури, директно върху кожа или върху леки дрехи.

Тези движения изпращат съобщения до нервната система, възвръщайки клетъчната памет до едно предпочитано, балансирано и отпуснато ниво.

По време на процедурата има чести, но важни паузи,които позволяват на тялото да реагира и активира оздравителния процес.Резултатите могат да бъдат забележителни, дори само от една процедура, тъй като тялото продължава да се самолекува през следващите няколко дни.

Често, само няколко процедури са необходими за да се повлияе настоящото състояние.

Терапевтът може да третира конкретен проблем или да въздейства цялостно на тялото

За разлика от много други мануални модалности Техниката Боуен не използва силови манипулации.

Практикуващият не насилва тялото да направи „това, което му се каже”, а го оставя самó да направи това, от което има нужда за времето, което му е нужно.

ВСЕКИ СЕ ЧУВСТВА ДОБРЕ С БОУЕН!

Механизми на действие

Проприорецепция: Проприорецепторите са сетивни нервни влакна в края на периферната нервна система.Всяко докосване на кожата стимулира тези рецептори,които изпращат импулси към главния и гръбначния мозък, където информацията от тях се обработва и се изпраща обратен отговор към съответната зона.

  • Фасции: Фасцията създава пространство между отделните мускули и мускулни групи, позволявайки оптимално и здравословно движение на течностите към всички тъкани. Фасциите са най-разпространените структури в нашето тяло и са изключително богати наневро рецептори, чийто брой в тях е по-голям отколкото в кожата. Почти всяко движение Боуен се прави на нивото на повърхностната фасция.
  • Вегетативна Нервна Система (ВНС): Контролира80% от функциите на нашето тяло и ни поддържа живи.Техниката Боуен успява да балансира ВНС, връщайки на тялото ни усещането за спокойствие и баланс. Постига се фаза на по-дълбока релаксация, в която хранителните вещества и течности се абсорбират, асимилират и доставят до тъканите по-лесно, отпадните метаболитни продукти се отстраняват и клетките имат възможността да се възстановяват и регенерират.
  • Пиезоелектричен поток: Електричен заряд, генериран при механично въздействие върху тъканите. Нежното разтягане и оказаният натиск с движенията Боуен променят пиезоелектричния потенциал на фасцията и течностите в нея, което води до освобождаване на подвижността и повишаване на микроциркулацията в засегнатите тъкани.
  • Солитон вълни: Те са различни от другите видове вълни, защото могат да задържат енергията в себе си. Освободени в тялото те създават вибрации, които изчистват резонанса натрупал се с времето от токсини, заболявания, травми и емоции.

При бебетата Боуен се прави само с едно пръстче, на точно определени места. Това движение по никакъв начин не предизвиква болка или дискомфорт у бебето. Напротив, децата се успокояват, понякога заспиват и винаги се усмихват при следващо посещение. При нас в Боуен центъра сме помогнали на много бебета да се освободят от своите болки предизвикани от колики, запек или рефлукс, стреса от раждането. Успокояването и балансирането на Вегитативната нервна система води до подобряване на съня и общо успокоение.

Последните два случая, за които искам да Ви разкажа са с бебенца диагностицирани от офталмолози със запушени слъзни канали. И на двете деца, бяха препоръчани операции, за възстановяване на работата на слъзните канали. Тази операция се провежда под пълна упойка и е изпитание и за бебето и за родителите. И двете майки решиха де се доверят на Боуен и резултатите дойдоха много бързо. При първото бебе отпушването на слъзните канали се случи още след първата терапия, но за затвърждаване на резултата направихме още една. При второто бебе, освен запушване на каналите имаше и инфекция. Зелени секрети буквално залепваха клепачите. В този случай комбинирахме Боуен терапията с еднократно впръскване върху клепачите на спрей от наночастици, носители на информациа от хиляди билки Lavylauricum sensitiv. Този спрей отново е натурален и безопасен. След само три сеанса бебето е напълно възстановено. Запушените слъзни канали са отпушени и инфекцията е овладяна.и двете бебета нямат нужда от операция!

Ето какво написа в своето Благодарствено писмо към нас, майката на едното дете.

„След консултация с няколко офталмолога му беше поставена диагноза: запушен слъзен канал. След което ни се назначи лечение с антибиотични капки и масаж, за съжаление резултатът беше временен. В последствие ни се препоръча оперативна намеса или така нареченото сондиране. Но притеснението от това, че ще подложа детето си под пълна упойка ме плашеше. Ненадейно моя позната се е запознала със семейство с бебе на девет месеца, сблъскали се със същия този проблем. Те са и споделили, че са подложили детето на Боуен терапия в София. Взехми координатите и се свързахме с Боуен терапевта, който ни насочи към госпожа Павлина Михалева. След две терапии при нея, сълзенето и гнойният секрет изчезнаха.

Смятам, че лечението с Боуен терапия е много полезно и безболезнено.

Още веднъж искам да изразя своята благодарност към Павлина Михалева за професионализма.

Евгения Стоева гр. Сливен 27.07.2017г.

Оригиналът на документа се съхранява в Боуен центъра.

Благодаря на майките, които се доверяват на Боуен терапията и споделят своите овладяни вече проблеми, тъй като по този начин дават възможност на още хора да се запознаят с възможностите на мануалната терапия Боен.

Павлина Михалева, Боуен терапевт и натуропат