Диета Първичен код

Какво е диетата „Първичен код”

Диета „Първичен код” е начин на хранене, съобразен с еволюционното развитие и адаптация на човешката храносмилателна система, която е осигурила на човешкия вид необходимите хранителни вещества в концентриран вид, за развитие на мозък и физика, позволяващи достигане на доминираща роля в природата. Според съвременната терминология това е вид кетогенно хранене(кето диета), базирано на приоритетна консумация на животински протеини и мазнини и малки количества ниско-въглехидратни растителни храни и напитки, преминали биологична кулинарна обработка и фастинг.

Защо „Първичен код” Името, възникна на база на някакъв вид симбиоза между информацията получена от дългогодишно  проучване на резултатите от палеонтологични и археологични анализи за храненето на човека, през последните 3.5 млн. години  и дългогодишни проучвания на съвременните клинични практики за лечение с храна на тежки автоимунни и хронични заболявания, за да излекувам собствените си заболявания, за които на практика, съвременната медицина не може да лекува успешно.

За кого е препоръчителна диетата „Първичен код”

Лечебното кетогенно хранене „Първичен код” е продължение на естественото еволюционно човешко хранене и е подходящо за почти всеки, който страда от колит, гастрит, рефлукс, пропускливи черва, бактериални и гъбични инфекции в тънките черва(които сега се обединяват под името „Синдром на раздразнените черва), диабет, хипертония, еректилна дисфункция, поликистозни яйчници, инферилитет, Алцхаймер, Паркинсон, ревмотоиден артрит, хронична умора, депресия, рак и други. Всеки трябва да извърви пътя на възвръщане към еволюционната храна за човека и да дефинира, кои храни и кои кулинарни обработки са най-подходщи в неговото състояние.

Как лекува диетата „Първичен код”

Тази хранителна диета НЕ лекува в медицинския смисъл на думата. Това, което се случва е че тялото започва бързо да се освобождава от натрупаните фито токсини, висцерална мастна тъкан, която служи като депо за токсични отпадъци и глюкоза от консумация на не присъща за човека високо въглехидратна растителна храна бедна на  животински протеини и мазнини в клетките и между клетъчното пространство. Което се измерва в килограми. Тези фито токсини от растителните храни и свръх големи количества на глюкоза в кръвта водят до поява на хронични възпалителни процеси, започващи от храносмилателния тракт( инфекции, пропускливи черва, колит и др.), черен дроб(неалкохолен омазнен черен дроб ),омазнен панкреас, кръвоносна система(хипертония) и буквално във всеки орган. Този процес се развива с десетки години и затова е трудно разпознаваем. Но когато се огледате и видите, че почти всички са болни след, като прехвърлят 40 години(въпреки че границата сега е слязла с близо 20 години) или вашия лекуващ лекар ви каже е това е от възрастта, знайте, че трябва да си промените начина на хранене. Възрастта няма нищо общо с болестите. Начина на хранене и начина на живот несъобразени с потребностите на животинския вид, към който принадлежим  са причината всички да са болни. Съвременните болести са били непознати  до преди 100 -150 години!

Може ли всеки да се храни според  принципите на диета „Първичен код”

Това е естественото за човека хранене. Но нашия храносмилателен тракт е силно увреден от съвременната хранителна диета, наложена от специалисти в медицината и храненето. Затова връщането към еволюционно присъщата за човека храна е индивидуален път, който всеки от нас трябва да извърви, като слуша вътрешния си инстинкт. Всяко живото се ражда със своя първичен код, какво да яде. Месото на животни отгледани с храни специфични за техния вид е най-хранителния източник за човека с почти никакви странични възпалителни реакции в организма. Растителната храна е обратно,  ежедневната консумация на растително базирана храна, предизвиква високо ниво на възпалителни реакции, има ниска хранителна стойност и предизвиква тотален физиологичен и психо-емоционален дисбаланс в организма.

Какво са фито токсини?

Това са субстанции, които растенията ползват за самозащита и също са част от техния метаболизъм. Това за оскилати, глутен, лектин, биоинхибитори на минерали и витамини, които буквално правят минералите и витамините, които сте приели от храната недостъпни за усвояване и предизвикват хроничен хранителен дефицит.  Или предизвикват увреждане на физическо ниво, какъвто е например случая с глутен и лектини, които разкъсват междуклетъчните връзки на чревната и мозъчно-кръвната бариера, което позволява неконтролирано навлизане на токсини в кръвта и мозъка и предизвиква хронична самоинтоксикация. Това състояние се нарича пропускливи черва и почти всеки съвременен човек страда от него. Състоянието на депресия е пряко свързано с този процес, например.

Кръвна глюкоза и инсулин в съвременната растително базирана хранителна диета

Съвременната, считана за здравословна хранителна диета, е изключително богата на въглехидрати и води до нартупване на свръх количества на глюкоза в клетките(която е токсична в над нормени количества), водещо до състояние инсулинова резистентност, което пък води до хронично високи нива на инсулин в кръвта, което води до тотален хормонален дисбаланс и тежки болести, като диабет, хипертония, рак, множествена склероза, инфертилитет, еректилна дисфункция, Алцхаймер, Паркинсон, депресия, хипер активност и агресивно поведение при деца и възрастни и много други съвременни болести.

Ако желаете да прочетете повече, натиснете тук.

Споделете:

 www.Bowen-therapy.eu
Помощ при болки в кръста,гърба и ставите с Боуен терапия и други мануални и енергийни техники и упражнения. Помощ при автоимунни и хронични заболявания с лечебно кетогенно хранене и фастинг.