Боуен е мануална терапия, при която чрез въздействие върху мускулите и съединителните тъкани се стимулира тялото да се самолекува, често значително.
За  техниката Боуен казват, че е „хомеопатията на мануалната терапия”.

Боуен терапията е без всякакви противопоказания!

Боуен Терапията помага в облекчаването на специфични травми и хронични здравни проблеми.

Когато Боуен терапия се прилага при пациент със Захарен диабет, състояние което се е развивало във времето, не се фокусира вниманието върху отделно оплакване, а се работи върху цялото тяло, за възстановяване на баланса посредством Вегетативната нервна система(ВНС).
ВНС контролира повече от 80% от телесните функции и е много податлива на външен стрес. На този стрес са подложени повечето хора днес. Те се намират в постоянно състояние на симпатикова свръхстимулация. Техниката Боуен стимулира действието на парасимпатиковата дейност на ВНС и води до баланс на симпатикус и парасимпатикус. По време на терапията повечето хора се отпускат дълбоко или заспиват, често може да се чуе шумна чревна перисталтика. Тези промени са индикация за дълбоко освобождаване от стреса.

Добре е да се обмисли включването на квалифициран Боуен терапевт като част от екипа на лечение, за облекчаване на физическия дискомфорт и за подпомагане подвижността на тялото.

 

При хората с диабет първо се прави тест за толерантност към Боуен.

Едва след това се пристъпва към същинското прилагане на техниката.

Техниката позволява на тялото да се самолекува с минимална интервенция.

Захарен диабет – видове, причини, симптоми, лечение

Видове захарен диабет

Захарният диабет е хронично метаболитно заболяване, характеризиращо се с повишено ниво на кръвната захар (глюкоза), дължащо се на нарушение в инсулиновата секреция или намалена активност на инсулина, или и двете.

Познати са множество видове на захарния диабет, но най-разпространение са три вида, а именно:

  • захарен диабет тип 1 (инсулинозависим захарен диабет) – счита се за автоимунно заболяване, при което имунната система погрешно изработва антитела, които атакуват бета клетките в лангерхансовите острови на панкреаса, вследствие на което намалява отделяното количество инсулин. Според някои данни този вид захарен диабет може да се активира и от инфекции с вируса Coxsackie B4.
  • захарен диабет тип 2 (инсулинонезависим захарен диабет) – дължи се главно на начина на живот и се свързва с метаболитен дисбаланс, предизвикващ високи нива на кръвната захар, без да е нарушено производството на инсулин от панкреаса, но чувствителността на прицелните клетки към действието му е намалена. С течение на времето бета клетките се изтощават и настъпва намаляване на нивото на инсулина;
  •  гестационен захарен диабет (диабет на бременността) – проявява се по време на бременност и се дължи на големите хормонални промени.

Причините за недостиг на инсулин в организма са:

» нарушаване образуването на инсулин

» намаляване на произведеното количество инсулин или производство на биологично непълноценен хормон

» инактивиране на инсулина в кръвообръщението

» ускорено разграждане на инсулина в черния дроб или в тъканите.

Симтоми на захарен диабет

Симптомите на захарния диабет обикновено се появяват едва когато нивата на кръвната захар станат извънредно високи или започнат проявите на усложнения. Най-често се наблюдават засилено уриниране,  повишена жажда,  повишен апетит. По-рядко срещани симптоми са замъглено зрение,  чести инфекции, трудно зарастващи рани,  хиперосмоларен некетонен синдром и хиперсмоларна кома (по-често се проявява при захарен диабет тип 2). Сравнително редки симптоми, срещани по-често при захарен диабет тип 1 са умора, кетоацидоза, променено умствено-психично състояние.

Боуен терапията е много успешна в повлияването на Захарен диабет, особено когато пациента участва активно в оздравителния процес. Провеждаме обучителни разговори за подходящ хранителен режим и физическа активност. Подготвяме индивидуален комплекс упражнения, в зависимост от специфичните нужди.

В нашата практика имаме отлични резултати в раздвижването и подобряване чувствителността на крайниците при диабетна полиневропатия.

 Профилактиката и лечението на захарния диабет много добре се повлиява от приемането на натурални пептиди за пиене:

 Пептидите са натурални нелекарствени продукти, създадени от Европейската академия по естествени науки в Хамбург. Те са комплекс от всички необходими за всеки орган аминокиселини, витамини, минерали и фитонутриенти. Всичко в една капсула. Край на 100те шишенца с добавки.

При диабет тип 1 и 2 се прилага комплексна програма от биологичноактивни  пептидни комплекси VeselTIDE PLUS, PancreaTIDE PLUS и DetoxiTIDE PLUS

Като целта е да се постигне изчистване и подобрение на функциите на органите.

Пептидите се приемат 2-3 месеца, а действието им продължава до 6 месеца.

Ако информацията ви харесва споделете с приятели или близки. Възможно е някой да има нужда от подобна информация.

За връзка с нас използвайте формата за КОНТАКТИ или тел. 0888 573341