Боуен за Главоболие – Мигрена. С техниката Боуен главоболието маже да остане само спомен!

Ние ти предлагаме Боуен за Главоболие – Мигрена, метода, който ще възвърне равновесието и хармоничното функциониране на тялото ти, за да може то да възстанови собствените си защитни механизми и във всяка конкретна ситуация да избира оптималния баланс за поддържане на твоето здраве в превъзходно състояние!
Какво представлява техниката Боуен?

Техниката Боуен е изцяло нова концепция за възстановяване на тялото, с която въздействаме върху вегетативната нервна система (ВНС). ВНС контролира около 80% от функциите на нашето тяло и поддържа живи. Техниката Боуен успява да балансира ВНС, връщайки на тялото усещането за спокойствие и хармония. Всеки дисбаланс или проблем в тялото ни може да бъде посочен и отстранен чрез активиране на собствените самовъзстановителни механизми. Техниката Боуен се препоръчва за всички възрасти, с остри или хронични проблеми. Резултатите са впечатляващи и при бебета и при животни, така че плацебо ефект е невъзможен. Остри, хронични, неврологични и психосоматични заболявания се подобряват след Боуен процедура. Прилагането на специфичните и нежни движения Боуен, на точно определени места по тялото, провокират „Вътрешния Лекар”, който поема управлението за да започне процес на самолечение. Лечението с терапията Боуен се състои от нежни движения, изпълнявани с пръстите или палците на ръцете по точно определени места от тялото. Много важна част от нея са паузите между отделните групи движения, когато невротрансмитерите приемат и предават информацията от изпратените съобщения.

Мигрената е най-разпространеният вид главоболие.

Съвременната теория за мигрената е, че тя се дължи на раздразнени периферни нерви на главата. Диаграмата показва точките, където най-често се получава притискане и раздразване на нерв.

Но, с развитието на науката и все по-точните изследвания на хормоните, в частност на половите хормони, обяснението за причинителите на мигрената звучи все по-логично.

При много от жените с „менструална мигрена” главоболието може да бъде причинено и от други фактори.

Ако отстраним Най-честите външни провокатори на мигренен пристъп:

 

  • алкохол
  • излежаване до късно
  • недостиг на сън
  • стрес
  • обезводняване
  • глад
  • определени остри храни
  • силни миризми

остава да се погрижим за хормоналния баланс и балансирането на нервната система.

Както казахме в началото – с техниката Боуен за главоболие и мигрена, главоболието може да остане в миналото

Главоболието е проблем, който засяга в еднаква степен момчетата и момичетата преди пубертета. По-късно, през пубертета, с отделянето на половите хормони, мигрената засяга по-често момичетата. В зряла възраст най-малко два пъти повече жени, отколкото мъже, изпитват тормоза от тази болка, което влошава качеството на живота на страдащия.

„Жените не си ги измислят тези главоболия, те не са психически или психосоматични явления. Главоболието е резултат от реални биохимични промени в мозъка. За съжаление, добавя той, повечето лекари и невролози не са добре осведомени за менструалната мигрена и за това какво може да се направи за нейното лечение или предотвратяване” казва доктор Стивън Силбърстън, невролог от Филаделфия.

Жените, които страдат от синдрома „менструална мигрена”, често се оплакват от менструални смущения. Симптомите, които придружават главоболието – повдигане, лошо настроение и свръхчувствителност към светлина и шум, се предизвикват от рязко спадане на количеството на естрогена в организма.

Мигрената обикновено започва точно преди началото на менструалния цикъл, понякога и по средата, или още по-често настъпва в периода на овулацията. Средно при една от всеки седем жени, страдащи от мигрена, главоболието настъпва само във връзка с менструалния цикъл или при лечение с полови хормони. То може и да не настъпва при всеки цикъл, но винаги е свързано с промени в количеството на хормоните

При повечето жени главоболието изчезва с настъпването на бременност, когато количеството на естрогена в кръвта е постоянно високо – до раждането.
Менопаузата може да сложи край на главоболието, но понякога след спиране на менструацията нещата могат и да се влошат.
Употребата на хапчета против забременяване, съдържащи естроген, само през една част от месеца може да предизвика мигрена. Хормоналното лечение след менопаузата също може да влоши картината.
Естрогенът влияе на действието на серотонина, който пък по неврохимичен път влияе на настроението, на дейността на клетките в мозъчния център, свързан с повръщането, и може да предизвика възпаление на кръвоносни съдове в мозъка.
При менструална мигрена е възможно да има недостиг на ендорфини, В тези случаи спортът и физическите упражнения са много полезни, тъй като се стимулира естественото отделяне на ендорфини.

С техниката Боуен се балансират много лесно нивата на хормоните в тялото, а по този начин се достига до почти 100 процентно освобождаване от мигрена.

Боуен терапията – Хомеопатия на мануалната терапия

Боуен терапията е холистичен метод за отстраняване на причините, а не на симптомите на заболяванията!

Симптомите сами изчезват, при елиминиране на причината. Доказан, бърз и безболезнен метод за отстраняване на болки в кръста, гърба, врата, мускулите и ставите. За преодоляване на стрес, хронична умора и депресии и други.

В Боуен център – Сливен работим за постигане на хармония и баланс на физическото здраве и емоционалното равновесие на човека.

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ: Как Боуен терапията може да помогне във вашият конкретен случай и защо Боуен техниката е толкова успешна в лечението на много сложни състояния и редица заболявания? – се свържете с нас по телефона или използвайтас е Формата за запитвания от страницата ни с КОНТАКТИ.

Павлина Михалева – Боуен терапевт

телефони за връзка: 0888 573 341 или 0877 301 170